Skip to main content

Beeldentuinen in Frankrijk

Uit: nieuwsbrief juni 2024

In dit blog deel ik graag enkele tips voor beeldentuinen in Frankrijk die wat mij betreft een bezoek zeker waard zijn. Niet alleen omdat ze mooi gelegen zijn in het groen en een fijn buitenterras hebben. Maar ook omdat er op beeldhouwgebied van alles te beleven valt.


Château La Coste (www.chateau-la-coste.com)

Ik denk de bekendste van de drie, ooit ook vermeld in het tv-programma ‘Wondertuinen’. Een groot wijnlandgoed, waar je zeker een paar uur rond kunt wandelen tussen werk van veel grote namen uit de hedendaagse beeldhouwkunst.

Sean Scully 

Tunga

Liam Gillick

Ai Weiwei

Mooi ook om op dit terrein het werk van de Japanse architect Tadao Ando te kunnen beleven. Sober, maar spannend. Hoe hij speelt met de verwachting als je een ruimte betreedt, de lichtval en ook de combinatie van materialen, oud en nieuw. 

 

Commanderie De Peyrassol (www.peyrassol.com)

Ook een wijnlandgoed met een groot stuk bos ingericht als beeldentuin, een paviljoen en diverse tuinen rondom de gebouwen. Een heel ander soort collectie, hedendaags, kleinschaliger, heel afwisselend. 

 Alain Clément

 Bernar Venet

 Bertrand Lavier en Agnès Thurnauer

 
Fondation Maeght (www.fondation-maeght.com)

Een bijzondere gebouw uit de 60er jaren, met rondom verschillende buitenruimtes. Een uitgebreide collectie werken van Giacometti, zowel binnen als buiten, een prachtig aangelegde tuin/labyrint met werken van Miro, en verschillende tentoonstellingszalen binnen. Met grote namen uit de kunst, van iets langer geleden en hedendaags. 

Giacometti 

 Miro

 Miro

 


Laatste artikelen

2024-08-22 13:01:13
2024-06-24 09:40:30
2024-03-15 15:53:09