Over

Werk in Steen, het beeldhouwatelier van Fieke de Roij

Cursussenportretaug15web

Met mijn bedrijf Werk in Steen wil ik de aandacht voor beeldhouwkunst stimuleren en mensen de kans bieden zelf het beeldhouwen in steen te ontdekken. Dit doe ik onder andere door het aanbieden van een inspirerende werkplek, met een gevarieerd cursusaanbod.

Ontdek het beeldhouwen en volg een cursus:

  • Je maakt je eigen beeld
  • Je verruimt je kennis en vaardigheden
  • Je ervaart de ontspanning van inspanning
  • Je leert ideeën ontwikkelen én vormgeven
  • Je kunt zien hoe anderen tot een beeld komen
  • Je zult jezelf verrassen

Meer cursusinfo

Beelden

Abstracte beelden van steen.
Ben je al een tijdje op zoek naar een geschikt beeld voor in de tuin? Een beeld dat weer en wind kan doorstaan. Of juist naar een klein beeldje voor op de vensterbank? Of wellicht vind je het gewoon leuk om van hedendaagse kunst te genieten. Op deze website  kun je een uitgebreid overzicht bekijken van de beelden die ik in de loop der jaren heb gemaakt. Wil je meer informatie, dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact opnemen. Bekijk mijn beelden

Over mij

 

Achtergrond

Met de start van Werk in Steen, begin 2005, wilde ik mijn beeldhouwwerk verder professionaliseren en een plek creëren om mijn liefde voor het vak over te dragen.

Voor mij een logisch vervolg op mijn studie textiele werkvormen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding in Utrecht (1982-1988) en jaren later ruimtelijk werken aan de Vrije Academie, werkplaats voor beeldende kunsten in Den Haag (1995-2000). In 1994 ben ik gestart met beeldhouwen in steen.

Werkwijzeatelier1

Mijn inspiratie haal ik uit het materiaal zelf. Ik put daarbij uit allerlei soorten steen, die ik continue verzamel (uit containers, van de straat, gewoon krijgen en soms ook uit de winkel). Met de steen komen de ideeën.

Mijn beelden zijn helder en abstract. Ze ontstaan intuïtief, door het combineren van vormen en materialen. Al werkend ben ik voortdurend op zoek naar eenvoud, spanning en evenwicht. De sporen van het maakproces blijven zichtbaar, vaak in de structuur van de beitelslag, maar ook in breukvlakken of de afwerking van de oppervlakte. Dat geeft de beelden een persoonlijke signatuur. Met duidelijke lijnen en vlakken zoek ik naar een krachtige vorm. Het zijn geen beelden die nadrukkelijk mooi of verleidelijk willen zijn. Ze vertellen geen verhaal maar roepen een sfeer of associatie op. Als kijker krijg je ruimte voor een eigen invulling.

Publicaties e.d.

HazArt Soest, publicatie Steenbeeldhouwsymposium - 2019
RTV Baarn, filmpje symposium 'Licht op steen' 2019
Symposiumverslag De Utrechtse Steenbeeldhouwers 2018
Tv-prgramma 'Ouders uit de kast', KRO/NCRV 2018
Gesprek met een steen, publicatie bij expositie MietAir 2017
Symposiumverslag De Utrechtse Steenbeeldhouwers 2017
Kunstroute West, 42 kunstwerken in Utrecht West, uitgave gemeente Utrecht, 2014
Sekimori Ishi Modern, publicatie bij internationaal rondreizende expositie 2013

Online

Sillekunst

Singulart

Saatschi

Onlinekunstenaars

Artfinder
One of the "Artists of the month" December 2019

Kunstinzicht

 

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte?  Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief.

 

logoDUS

 

DUS groepsfoto

 

logo