Beeldhouwen in Frankrijk

Château Melay

Tussen de heuvels en omgeven door bossen en kuuroorden, zoals Bourbonne-les-Bains, ligt het 450 jaar oude Château Melay, waar we je van harte verwelkomen. Château Melay ligt in Melay, een dorp in het departement Haut-Marne, net onder de Vogezen, op ongeveer 600 km rijden vanuit Utrecht. Het gunstige klimaat en de natuur maken de streek tot een ideale plek voor een aangenaam verblijf.
Château Melay beschikt over mooie ruime één- tot driepersoonskamers. De kamers hebben een eigen badkamer of delen deze met één andere kamer. Het ontbijt, lunch en diner met een glaasje wijn vinden plaats in de gezellige eetzaal. Bij mooi weer kan er buiten worden gegeten op het terras. Zie ook www.chateaumelay.com

Château Melay is een inspirerende locatie voor een beeldhouwcursus. Men kan buiten werken onder de eeuwenoude bomen, in de zon of in het atelier.

 chateau4chateau1

Werkwijze cursus

Na informatie over de steen en kennismaking met het beeldhouwgereedschap ga je zelf een stuk natuursteen bewerken. Je leert de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. Heb je al ervaring, dan kun je deze week gebruiken om eens groter te werken of iets nieuws te proberen.

Je krijgt veel individuele vrijheid, kiest zelf met welke steen je werkt en wat je maakt. Door gesprekken met docent en medecursisten, en door technische assistentie ontstaat een proces waarin creativiteit en doorzettingsvermogen je naar een boeiend eindresultaat leiden. 

Gereedschap is aanwezig. Ook bestaat de mogelijkheid ter plekke een steen aan te schaffen. Er wordt voornamelijk gewerkt in Franse kalksteen, een natuursteensoort die vrij eenvoudig met hamer en beitel te bewerken is. Ook andere steensoorten, zoals hardsteen, zijn verkrijgbaar.

De cursus start op zondagmiddag om 17.00 uur en eindigt zaterdag na het ontbijt. Van maandag tot en met vrijdag zijn de cursustijden van 9.00 uur tot 13.00 uur. 's Middags en 's avonds kan er doorgewerkt worden. Natuurlijk is er dan ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of te relaxen in de tuin.

cursusfrankrijk1

steen1

Docenten

De docenten in Melay zijn Fieke de Roij, Adriaan Seelen, Paul van Laere, Gerard van Rooij en Erica van Seeters. Meer informatie over de docenten.

Cursusdata

Week      Data   Docent  
wk 22  30 mei - 05 juni 2021    Fieke de Roij  vol *
wk 23  06 juni - 12 juni 2021    Fieke de Roij  
wk 26  27 juni - 3 juli 2021    Erica van Seeters  vol *
wk 29  18 juli - 24 juli 2021    Adriaan Seelen  
wk 30  25 juli - 31 juli 2021    Paul van Laere  
wk 33  15 augustus - 21 augustus 2021    Fieke de Roij  
wk 34  22 augustus - 28 augustus 2021      Gerard van Rooij **

 * Als de week is volgeboekt, kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er een plaats vrijkomt, krijg je dan bericht.

** Nog beperkt ruimte, neem vooraf contact op over de mogelijkheden.

cursusfrankrijk3

cursusfrankrijk4

Verblijf

Het verblijf rond de cursus is geheel verzorgd. Overnachting inclusief alle maaltijden: het ontbijt, de lunch en het diner met een glaasje wijn. Koffie en thee worden verstrekt. Beddengoed is aanwezig, maar handdoeken dien je zelf mee te brengen.
Neem stevige schoenen, liefst veiligheidsschoenen, en een hoofddeksel mee tegen het stof en de zon. Stofbrillen zijn aanwezig.
Het is verstandig behalve een reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten.

chateau2

chateau3

Kosten

 

Cursuskosten per persoon

 
 Cursus + kamer met badkamer  € 715
 Cursus + kamer met gedeelde badkamer  € 690
 Toeslag eenpersoonskamer  € 95
 Toeslag weekendverblijf (overnachting + ontbijt)    € 79

 

werken6

werken2

Aanmelding / meer informatie

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Fieke de Roij, telefoon 030-2521143, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven kan door het formulier online in te vullen of het formulier te printen en op te sturen.

Je ontvangt een boekingsbevestiging en hebt recht om deel te nemen aan de cursus na betaling van het inschrijfgeld à € 50,-. Het geld kun je overmaken naar rekening NL89 TRIO 0197 7727 06 t.n.v. Werk in Steen te Utrecht

Inschrijfformulier om online te boeken

Inschrijfformulier om te printen en op te sturen

Routebeschrijving naar Château Melay in Frankrijk 

 

Algemene voorwaarden

  • Je inschrijving is geldig nadat het inschrijfformulier is ontvangen en het inschrijfgeld à € 50 is betaald. De aan je toegestuurde rekening voor het resterende cursusgeld dient 5 weken voor aanvang van de cursus voldaan te zijn. Restitutie van het inschrijfgeld is niet mogelijk.
  • Je kunt je reservering opzeggen tot 5 weken vóór aanvang van de cursus waarbij het cursusgeld onder aftrek van € 50 inschrijfgeld wordt gerestitueerd. Bij opzegging na deze termijn vindt geen restitutie van het cursusgeld plaats. In overleg kun je je inschrijving overdragen aan een ander.
  • Mocht de docent van de week door onvoorziene omstandigheden geen les kunnen geven, dan zorgt de organisatie voor een vervangende docent.
  • Indien de door jou gewenste activiteit niet kan doorgaan door overheidsmaatregelen i.v.m. corona, heb je recht op restitutie van het door jou betaalde bedrag minus inschrijfgeld.
  • Indien deelname aan de door jou gewenste activiteit niet kan doorgaan, omdat deze is volgeboekt of door overmacht bij de organisatie, heb je recht op volledige restitutie van het door jou betaalde bedrag.
  • De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing van, of schade aan, persoonlijke bezittingen.
  • De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel opgelopen tijdens verblijf en cursus activiteiten.

Ik raad je als deelnemer aan, voor zover je deze nog niet hebt, een annuleringsverzekering en  reis- en ziektekostenverzekering met dekking in het buitenland af te sluiten.

Privacyverklaring

cursusfrankrijk2

melay1

steen2

werken1

 

 

 

 

 

 

 

 

werken3werken4werken5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

logo